duminică, 9 ianuarie 2011

Porcii vietnamezi - carne fără colesterol

Ţi-ai dori să mănânci o ciorbă de perişoare şi un cotlet şi după ce te scoli de la masă să te simţi ca după o ciorbă de legume şi un piept de pui? Simplu, dar costisitor. Ultima fiţă în gastronomie românească e mâncarea cu carne de porc vietnamez. Nu are colesterol aproape deloc. Au apărut deja mici crescătorii de astfel de animale exotice. Se cresc la fel ca porcii noştri, din alimentaţia lor lipsind însă orice urmă de grăsime animală.


O astfel de afacere a fost pusă pe picioare de o familie din Zimnicea, judeţul Teleorman. Soţii Biţă, împreună cu Claudiu, băiatul lor, au crescut şi vândut, în doi ani şi ceva, zeci de purceluşi vietnamezi. Dar nu din cei mititei, de companie, pe care îi vezi ţinuţi în lesă pe stradă de vedete excentrice. Ci mari, de un chintal şi mai bine.

Citeste intreg articolul despre cresterea si calitatile porcilor vietnamezi pe evz.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu